Recenzije gostiju             |             Interaktivna karta           |           Društvene mreže:        
        Petrčane   |    Zadar    |    Posebne ponude    |    Villa Katarina VIJESTI    |   Događanja   |    Korisni linkovi

Petrčane, 900 godina staro ribarsko mjesto i moderna turistička destinacija

Petrčane je mjesto čija povijest seže u davno 12.stoljeće, kada je osnovano od strane dva brata, Petra i Cane. Ime Petrčane je jednostavno kombinacija vlastitih imena dvojice braće osnivača, Petr + Cane.
Kroz povijest stanovnici Petrčana preživljavali su uglavnom baveći se ribarstvom i uzgojem vinove loze i maslina dok turizam nije počeo ubrzano rasti 70-tih godina prošlog stoljeća. Dva velika poluotoka ujedno i turistička naselja, Pinija sa istoka i Punta skala sa zapada, zatvaraju Petrčanski zaljev.
Na obama poluotocima, sagrađeni su veliki hoteli još sedamdesetih godina prošlog stoljeća, koji su tijekom godina postali poznate turističke destinacije za uglavnom njemačke, talijasnke i britanske turiste iz vise klase.
Također, tu je sagrađen velik broj vila i vikendica.
Nisu samo veliki hoteli doveli turizam u Petrčane, već su i lokalni stanovnici također otvorili vrata svojih domova brojnim stranim i domaćim turistima. Sve je počelo skromno, ali sada kada je turizam prisutan već skoro 50 godina u našem mjestu, kuće su sve veće i raskošnije, te je stardard uvelike porastao.
Turizam je trenutno najvažnija djelatnosti u mjestu, koja i dalje raste iz godine u godinu.

U Petrčanima, gosti mogu birati smještaj počevši od brojnih privatnih apartmana, soba i bungalowa sve do luksuznih hotela. Villa Katarina, sa svojim apartmanima, sobama I bungalowom smještenima u srcu Petrčanskog zaljeva, samo 10 km od najbližeg grada Zadra, pozicinira se vrlo visoko među privatnim iznajmljivačima, ne samo u Petrčanima, već u cijelom zadarskom području. Recenzije naših gostiju te brojni gosti koji se kod nas vraćaju svake godine, najbolji su dokaz za to.